Experimentele workshop zeefdrukken op textiel

Experimentele workshop zeefdrukken op textiel

In deze workshop gaan we op een experimentele manier aan de slag met textiel, inkt, texturen, en zeef. De techniek van het zeefdrukken wordt op een onconventionele manier gebruikt. Door deze manier van drukken, laten we deels het toeval bepalen wat er ontstaat op onze drager. Er vormt zich een compositie door telkens te reageren op het voorgaande. Stap voor stap kan er zo een antwoord gecreëerd worden in vormen, kleuren en texturen.

De workshop wordt stapsgewijs opgebouwd.

les 1 In de eerste les gaan we vooral oog hebben voor composities en evenwicht zoeken met kleur. We verkennen wat je kan doen met dekkende en transparante inkten, en wat het effect hiervan is op de ondergrond.

les 2 In het tweede stadium gaan we, wat we verkend hebben in de eerste les isoleren in een vrijstaande vorm en komt het aspect van 'een motief' aan bod. Dit doen we door te spelen met de herhaling van deze vorm.

les 3

In de laatste les herbekijken we het voorgaande werk en wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn om de drager te bewerken. In deze les verkennen we onder andere de techniek van het drukken met folie. Dit kan zorgen voor bepaalde highlights en een extra glanzend aspect in je werk.

Het is een zeer boeiend en verruimend proces om zo te zeefdrukken, perfect voor iedereen die houdt van een vrije en experimentele manier van werken. Ervaring in zeefdruk is niet noodzakelijk.* Wanneer je door omstandigheden jammer genoeg niet kan komen, mag je iemand anders sturen. Het bedrag kan helaas niet worden geretourneerd.


Wo und wann

Deze workshop vindt plaats op maandag 25 november, 2 december en 9 december van 9:30 tot 12:30 en kost 190 euro.

,

Streckenbeschreibung: Auto Öffentliche Verkehrsmittel